Team BlueWater Game Online Tutorial's
Bine ati venit la Team-BlueWater!!Tutorial's 4 all Games!

Program Simboluri matematice

Go down

Program Simboluri matematice

Post  Karma on Fri Sep 16, 2011 9:38 am

Puteti include in mesajul dumneavoastra expresii cu simboluri specifice matematicii astfel:

In textul mesajului, in locul unde doriti sa apara formula respectiva, scrieti codul TeX corespunzator
incadrat de [t e x] ... [/ t e x] (pentru usurinta folositi butonul din randul butoanelor B, i, u ... ).

..............................................................................................................................................................

Nu cunoasteti TeX ? Pentru ceea ce ne trebuie noua aici nu este neaparat necesar. Folosind programul TeXaide (soft gratuit si de dimensiune mica, sub 1MB) oricine se poate descurca rapid si usor.
Procedati astfel:

1) Descarcati TeXaide de la adresa [You must be registered and logged in to see this link.] si instalati-l in calculatorul dumneavoastra (instalarea este una obisnuita, nu ridica nicio problema). Faceti o scurtatura pe Desktop a programului TeXaide instalat, pentru a-l avea la indemana. TeXaide se mai poate descarca de [You must be registered and logged in to see this link.]

2) Lansati TeXaide si faceti urmatoarea configurare obligatorie: In meniul Edit -> Translators alegeti Tex--Latex 2.09 and later si debifati cele doua caste Include translator name ... si Include Math Type data ... .

3) Folositi TeXaide:
- Cu ajutorul seturilor de butoane ale TeXaide editati formula matematica dorita.
- Selectati formula pe care tocmai ati scris-o sau partea din aceasta care va interseaza si dati Copy (Ctrl+C).
- Aveti in vedere singurul mare dezavantaj al TeXaide, acela de a nu permite salvarea documentului, astfel ca nu-l inchideti decat cand ati terminat treaba.
- Mergeti in forum, si in locul unde doriti sa scrieti formula respectiva scrieti [t e x] ... [/ t e x] (nu uitati de butonul TeX), pozitionati cursorul intre aceste taguri si dati Paste (Ctrl+V).
- Continuati prin scrierea mesajului dvs, inserand si alte eventuale formule, ca mai sus, intre alte taguri [t e x] ... [/ t e x].

4) Gata ! Previzualizati mesajul, faceti eventualele corecturi si trimiteti.


Observatii:
1) Programul TeXaide are scurtaturi pentru mai toate simbolurile matematice, asa ca nu descurajati daca la prima vedere folosirea sa vi se pare greoaie.
2) Desi programul TeXaide nu permite salvarea documentului editat, puteti sa faceti Copy (Ctrl+C) / Paste (Ctrl+V) in orice editor de text si astfel veti avea codul TeX pe care apoi il puteti salva, sau Copy/Paste intr-un editor grafic (de ex. Paint) pentru a putea salva ca fisier imagine!
3) Atentie, in acest mic tutorial am scris [t e x] si [/ t e x] cu spatii intre litere (ghiciti de ce ?), dar dumneavoastra, obligatoriu, le veti scrie fara spatii.

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
Karma
Admin
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 2011-04-22
Varsta : 27
Localizare : Craiova

View user profile http://team-bluewater.forumz.ro

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum