Team BlueWater Game Online Tutorial's
Bine ati venit la Team-BlueWater!!Tutorial's 4 all Games!

Parolare Bios & Resetare Bios

Go down

Parolare Bios & Resetare Bios

Post  Karma on Wed Jun 22, 2011 11:35 am

Se intampla sa avem nevoie de parola pe Computer fie pe cel de la Serviciu ori pe cel Personal.
Cea mai sigura metoda este parolarea din Bios-ul Computerului,grija mare sa fie setat pe "Sistem" pentru a cere perola la fiecare pornire a Computerului sau pe "Setup" pentru a cere parola la intrarea in BIOS.

Alta mare problema ar fi cand uitam parola,cea mai sigura solutie este Resetarea Biosului care se face prin urmatoarele operatii:


1) Scoateti cablul din sursa de curent.
2) Deschideti calculatorul,iar pe placa de baza se afla Bateria iar langa ea trebuie sa gasiti 3 Pini si un jumper pus pe 2 dintre ei(Asta la Calculatoarele Produse dupa 2003).
[You must be registered and logged in to see this image.]

In imaginea alaturata este prezentata schema unei Placi de Baza Asrock,situatia este la fel pe toate placile de baza.

3) Scoateti bateria si mutati Jumperul pe ceilalti 2 pini din pozitia initiala,lasa`ti bateria in afara calculatorului 60 Sec iar apoi o introfuceti si reconectati cablul la sursa de curent si porniti calculatorul,cand Pc-ul ajunge la parola (Chiar daca BIOS-ul nu mai cere parola) Restartati Calculatorul si puneti Jumperul inapoi pe Primi 2 Pini.

In cazul in care placa de baza nu prezinta jumper(J1): Scoateti bateria,scoateti cablul de Curent din sursa si urmati urmatorul Procedeu:


- Luati o bucata de sarma IN TIMP CE CALCULATORUL ESTE DECONECTAT DE LA CURENT si puneti pe bornele de pe MB de la Baterie (Produceti Scurtcircuit,NU afecteaza Nimic) si lasati bateria afara timp de 10 Minute apoi o puneti la Loc,conectati Cabul la sursa si porniti computerul. (In caz ca aceasta metoda nu functioneaza lasati bateria afara din Calculator 24h)b
avatar
Karma
Admin
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 2011-04-22
Varsta : 27
Localizare : Craiova

View user profile http://team-bluewater.forumz.ro

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum