Team BlueWater Game Online Tutorial's
Bine ati venit la Team-BlueWater!!Tutorial's 4 all Games!

Recuperare de date de pe HDD defecte sau in urma formatarii

Go down

Recuperare de date de pe HDD defecte sau in urma formatarii

Post  Karma on Sun Feb 17, 2013 10:13 am

Inainte sa incep as vrea sa va prezint cauzele cele mai intalnite din cauza carora se pot pierde datele:
-40%erori hardware
-29%erori utilizator
-13%erori sotware
-9%furt de date
-6%virusi
-3%influente externe
In cazul in care ati formatat si nu ati salvat datele importante este totusi 100%vina voastra. In acest caz veti avea nevoie de alte "unelte" si alti pasi de lucru decat in cazul in care HDD-ul a cedat din alt motiv.
I.Deci sa incepem. Sa zicem ca ati reinstalat windowsul si ati uitat sa salvati datele importante din My Documents, My Pictures sau din oricare alt folder de pe partitia formatata.Daca s-a intamplat asta nu mai instalati/copiati/efectuati orice operatiune cu HDD respectiv.Apoi veti avea nevoie de unul din cele doua produse Get Data Back: from NTFS(daca ati formatat NTFS) sau from FAT(daca ati formatat FAT). Puteti downloada programele de [You must be registered and logged in to see this link.]..
Recomandat ar fi(la fel cu scrie si pe web site)sa instalati programul pe un HDD "sanatos". Asa ca imprumutati un hard drive, daca aveti cum, montati-l in sistemul defect, downloadati programul ce corespunde cerintelor voastre(NTFS sau FAT)si instalti-l pe hard drive-ul imprumutat!. Un wizard grafic va va conduce prin tot procesul si va scana eventualele fisiere ce pot fi recuperate. Pentru o descriere completa a pasilor ce trebuie facuti incercati aici.

II.Al doilea scenariu: a picat sistemul de operare si nu mai aveti acces la date. Chair daca datele exista, nu mai aveti acces la ele. In acest caz ar trebui un LiveCD de Linux, iar eu personal recomand [You must be registered and logged in to see this link.](nu lua in considerare username-ul). Daca vi se pare un pic cam greu puteti crea simplu un kit de windows in mod LiveCD cu [You must be registered and logged in to see this link.]. Recomand varianta cu LiveCD de windows caci este mai simpla. Deci downoadati bart's pe->creati LiveCD-ul->inscriptionati->bootati de pe el si copiati-va datele pe un CD/DVD(asta in cazul in care mai aveti un CD/DVD ROM)sau pe un stick. Daca nu ori va duceti cu hard drive-ul la un prieten, ori(fara mari succese)uploadati-le pe un site gen [You must be registered and logged in to see this link.]. Dupa ce sunteti sigur ca ati copiat tot ce trebuie puteti in sfarsit sa reinstalati sistemul de operare.
III.Cazul trei: hard drive-ul a cedat si trebuie raparat. Nu sunt sanse foarte mari de reuita in acest caz dar trebuie totusi sa incercati.
Daca tabela de partitii este stricata va sar in ajutor [You must be registered and logged in to see this link.] sau programul shareware [You must be registered and logged in to see this link.].
N-ar strica nicic un scan pentru sectoarele defecte . Dar aici va va ajuta producatorul pe a cauri site veti cauta tool-ul respectiv.
Daca nici asa nu merge mai ramane doar sa inlocuiti capetele de citire scriere sau PCB-ul.

Sa speram ca ati reusit dar totusi pentru siguranta voastra ar trebui sa faceti din cand in cand un backup. Un instrument foarte bun este [urhttp://eu.acronis.com/homecomputing/download/trueimage/]Acronis true image pe care il puteti downloada de aici[/url].Programul creaza imaginea HDD-ului sau doar a unei partitii. Mai tarziu o puteti pune la loc pe hard disk intr-un timp foarte scurt.
Sper ca am ajutat cu ceva. Daca mai aveti intrebari, puneti-le aici.

Ptr informare in ceea ce implica recuperarea de date - va rog sa cititi acest articol - [You must be registered and logged in to see this link.]
Ptr o lista cu utilitare de recuperare - cititi aici - [You must be registered and logged in to see this link.] - atentie pentru ce sistem de operare doriti sa le folositi...

_________________
[You must be registered and logged in to see this image.]
avatar
Karma
Admin
Admin

Mesaje : 1092
Data de inscriere : 2011-04-22
Varsta : 27
Localizare : Craiova

View user profile http://team-bluewater.forumz.ro

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum